Magvető


Miklya Luzsányi Mónika:

gyülekezetépítő stratégiai játék


A játék során egy képzeletbeli tartományban megváltásra várnak a földek. Erre a gazzal, tövissel, sziklákkal és útszéllel teli vidékre kell a játékosoknak, misszionáriusoknak kimenni szolgálni, előbb plántálni, majd felépíteni a saját gyülekezetüket. A misszionáriusoknak saját karakterük van, egyikük számára az imádság a legfontosabb, másikuk számára az igeolvasás, a harmadiknak áldott minden cselekedete.
A gyülekezetépítés különböző szolgálatok (imaszolgálat, bibliakör, diakóniai szolgálat) beindításával lehetséges. Ám a földek megváltása, a gyülekezet felépítése emberi erőből nem lehetséges, ezért a misszionáriusok minden cselekedetét áldás kell, hogy kísérje. A gyülekezet munkáját különböző (nem várt) események is tarkítják. Ezek lehetnek jók és rosszak, mint ahogy a való életben is: a világgazdasági válság, vagy egy-egy drogos banda megjelenése a városban negatívan hat a gyülekezetre, ám egy városevangelizáció nem várt ébredést hozhat.
Alapvetően fontos: Isten munkásainak nem az a célja, hogy egymást legyőzzék, hanem hogy a szolgálatban egymást erősítsék. Ezért a játékelv úgy van kitalálva, hogy a játékosok óhatatlanul is keresik az egymáshoz vezető utakat, a közös szolgálatok lehetőségét.
A játék a fiatalok számára jól ismert stratégiai játékok elvére épül. 10-12 éves kortól ajánljuk, minim 3, maximum 12 (esetleg 24) fős csoportban játszható.

A játék tartalma:

*60 db hatszögletű talaj-mező
*12 db karakterlap
*6 db útmutató lap
*60 db eseménykártya
*3×72 db ige-, ima- és diakóniakártya
*3×32 db bibliakör, imakör, diakóniai szolgálat kártya
*80 db áldáscsillag
*6×5 db misszionárius korong
*6×2 db gyülekezeti ház
*6×4 db templom (torony)
*6×20 db útelem
*40 db értékelő pont
*8 db kis tárolódoboz
*dobókocka
*játékszabály

Méret: 29 x 29 x 6 cm-es doboz
Azonosító: A-030975
Kiadás éve: 2010

Kategória: