Így szól hozzám a biblia

Jézus meggyógyítja a bénátIllusztrálta: Kees de Kort

Az „Így szól hozzám a Biblia” sorozat újabb hat füzetét veheti kezébe most az olvasó. Az újabb részek Jézus életét és példázatait mutatják be a kis olvasóknak: Jézus elhívja tanítványait, imádkozni tanítja őket, lecsendesíti a viharos tengert, betegeket gyógyít, a felebaráti szeretetről tanít. Jézus mennybemenetelének és a Szentlélek kitöltésének történetei is megelevenednek a színes képeken.

BartimeusJézus és a viharAz irgalmas samaritánusJézus és tanítványaiMennybemenetel és pünkösd

A sorozatot a holland festőművész, illusztrátor, Kees de Kort képi világa fogja egységbe, mintegy a képekkel mesélve el a történeteket. A képi elbeszélésnek itt legalább olyan súlya van, mint a nyelvinek. Magával ragadja, bevonja az olvasót, legyen az felnőtt vagy gyermek. Nem megszépített, „europid” környezetet és figurákat teremt, hanem valóban Jézus kortársainak érezhetjük magunkat a sok héber karakter láttán. Így lesz világképe igazán bibliai, ugyanakkor mai, a ma emberének szóló, hiszen modern képi eszközökkel él a festő, vérbeli kortárs művész.

A szöveg tömören, lényegre törően mondja el a történeteket, hűen a bibliai szöveghez, mégis alkalmazkodva a gyerekek befogadói szintjéhez. Ha valaki követni szeretné az eredeti bibliai történeteket, azt is megteheti: a füzetek végén a protestáns új fordítású Biblia tolmácsolásában olvashatja el őket.

 

Azonosító:

A­-031387 Jézus meggyógyítja a bénát

A­-031388 Bartimeus

A­-031390 Jézus és a vihar

A­-031391 Az irgalmas samaritánus

A­-031392 Jézus és tanítványai

A­-031395 Mennybemenetel és pünkösd

Terjedelem: 
28 oldal
Kiadás éve: 
2014
Kategória: