Jézus és tanítványai

Jézus és tanítványaiIllusztrálta: Kees de Kort

 

Az „Így szól hozzám a Biblia” sorozat újabb füzetében a tanítványok elhívásáról és az imádkozásról olvashatunk. A füzet végén a Miatyánk teljes szövege is megtalálható.

A sorozatot a holland festőművész, illusztrátor, Kees de Kort képi világa fogja egységbe, mintegy a képekkel mesélve el a történeteket. A képi elbeszélésnek itt legalább olyan súlya van, mint a nyelvinek. Magával ragadja, bevonja az olvasót, legyen az felnőtt vagy gyermek. Nem megszépített, „europid” környezetet és figurákat teremt, hanem valóban Jézus kortársainak érezhetjük magunkat a sok héber karakter láttán. Így lesz világképe igazán bibliai, ugyanakkor mai, a ma emberének szóló, hiszen modern képi eszközökkel él a festő, vérbeli kortárs művész.

A szöveg tömören, lényegre törően mondja el a történeteket, hűen a bibliai szöveghez, mégis alkalmazkodva a gyerekek befogadói szintjéhez. Ha valaki követni szeretné az eredeti bibliai történeteket, azt is megteheti: a füzetek végén a protestáns új fordítású Biblia tolmácsolásában olvashatja el őket.

Terjedelem: 
28 oldal
Azonosító: 
A­-031392
Kiadás éve: 
2014
Kategória: