Gyermek

A csodakert

Széchey Rita

avagy „A szeretet soha el nem fogy”

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kertész. Zsebkendőnyi kertecskéjében csak egy virágnak jutott hely. ám egy napon a Szellő virágmagot hullatott a kert asztalára. Egy magocskát, amelyből csodálatos virág fakadhatna, ha nagyobb lenne a kert. De a kertész udvarán nincs hely két virág számára. Mégis elülteti a magocskát, és lássatok csodát...

Kategória: 

Kupak - Nyár

Győri Katalin
Novellafüzér
„Szia Timi. Köszi a meghívást, este jövök. És lécci állíts be egy emlékeztetőt a telódón a mai dátumra. Kupak”. A mobilja fél perc múlva jelzett. „Oks, de miért? Timi”. Kupak szája furcsa kis mosolyra húzódott, amíg bepötyögte a választ.

Titkoskönyv - újra!

TitkoskönyvMiklya Luzsányi Mónika

TITKOSKÖNYV

 

A Titkoskönyv őszinte hangú, izgalmas kamaszregény a szerelem szépségeiről és veszélyeiről. A történet egy keresztyén családban játszódik, ahol három tizenéves éli hétköznapjait. Gica, Gabó és Franci egymással, szüleikkel, szerelmeikkel való kapcsolata modellértékű, és nem veszítette el érvényét a könyv első kiadása óta eltelt 15 év alatt. Most a harmadik kiadást veheti kezébe az olvasó. Elsősorban lányoknak ajánljuk.

Józsua és az állatok

Józsua és az állatok borítóMiklya Luzsányi Mónika

JÓZSUA ÉS AZ ÁLLATOK

Párhuzamos történetek ovisoknak és kisiskolásoknak

 

„Józsua tényleg nagyfiú. Már öt éves. Nagy óvodás. Az oviban legjobban Botival szeret játszani. Meg a bátyjával, Danival. De Botival talán egy kicsit jobban. Mert Botival lehet állatosat játszani. Lehetnek farkasok, medvék, kígyók, akár leopárdok is. Dani nem mindig akar leopárd lenni. Meg víziló sem.

Józsua nagyon szereti az állatokat. És a vadasparkot is. Oda apával szokott járni. Amikor csak tehetik, kimennek, s apa mesél az állatokról, meg a másik Josuáról, aki valamikor régen Izraelben élt.” 

Galiger, a kapucsengő

Hommer László

GALIGER, A KAPUCSENGŐ

hogyishívják-füzetek 3. rész

 

Galiger, a kapucsengő borítóEredj a hangyához, te rest, figyeld, hogy mit tesz, és okulj! – olvashatjuk a Példabeszédek könyvében és Hommer László Hangyameséjében is. A természet tele van tanításra alkalmas példákkal, és az állatok mindig is vonzották a mesemondókat. Az állatok szemével egy kicsit másképp mutatkozik meg az ember világa, mint amilyennek mi ismerjük. S akkor a tárgyak „szeméről” még nem is beszéltünk.

Kategória: 

Én veled leszek

Sztanevné Rácz Katalin – Álmosd Phaedra – Miklya Zsolt

ÉN VELED LESZEK

Gurigami Biblia 2.

 Én veled leszek borítóÁbrahám és Sára történeteit mesélte el a Sok nép atyja leszel című kis képeskönyv, a Gurigami Biblia első része. A most kézbe vehető második rész a folytatást, Izsák és fiai történeteit meséli tovább. A történet onnan indul, hogy Ábrahám elküldi öreg szolgáját Háránba, hozzon feleségnek való leányt a fiának. És ott ér véget, hogy Jákób is visszatér nagy családjával Háránból az Ígéret földjére.

Kategória: 

Örömhír a pusztaságban


Karácsonyi műsorok és színdarabok

Szerkesztette: Miklya Zsolt

Kategória: 

Én már nagy vagyokSzéchey Rita:

Egy három éves kislány mesél

Sok kis apró, hétköznapi mozzanat egy három éves kislány és családja életéből – gyerekszemmel. A füzet rajzos képi világa is ezt sugározza.

Elfogyott, jelenleg nem kapható.

Terjedelem: 20 oldal
Azonosító: A-031013
Kiadás éve: 1995

Kategória: 

Betlehem mezejénJózsa Lászlóné:

Gyermekműsorok, játékok, versek gyülekezeti – főleg ünnepi – alkalmakra a hagyományokat kedvelőknek.

Elfogyott, jelenleg nem kapható.

Terjedelem: 88 oldal
Azonosító: A-031014
Kiadás éve: 1998

Kategória: 

Oldalak